Prirodni lek za želudac

16.50

Опис

Prirodni preparat namenjen osobama koje imaju probleme sa želucom,varenjem, probavom i crevima.

Ako ste osoba koja oseća sledeće simptome, onda je ovo idealan preparat za Vas:

 • naglo nastala anemija
 • izraženi gubitak telesne mase
 • konstantno povraćanje tokom 10 dana
 • otežano gutanje
 • opipljiva masa u stomaku
 • gubitak apetita
 • podrigivanje
 • osećaj nadutosti posle obroka
 • hronični, oštar pekući bol u želucu i gornjem delu stomaka
 • bol koji se pogoršava noću ili kada je stomak prazan
 • neprijatnost i bol u stomaku
 • osećaj težine posle jela
 • mučnina
 • povraćanje krvi
 • krv u stolici

Nudimo Vam 100% prirodan preparat, ciljano izbalansiranog sastava, koji u sebi sadrži med, propolis, matičnu mleč, medicinske gljive (reishi, coprinus) i lekovito bilje ( brusnica, pelin ) koji Vam uspešno pomažu u lečenju želučanih zdravstvenih problema. Propolis ima lekovit učinak na probavni trakt. Podstiče njegov pravilan rad i štiti stanice želuca od oštećenja alkoholom. Iskustva s nativnim propolisom ukazuju da može biti vrlo efikasan u sprečavanju zatvora i potpunog poremećaja probave (dispepsija).

Kod čira na želucu i dvanaestercu praksa u primeni nativnog propolisa pokazala je brzi lekoviti učinak. Tome doprinosi njegova antiupalna aktivnost, stvaranje filma preko oštećene sluzokože, smanjenje želučane kiselosti i smirenje grčeva glatke muskulature. Veoma efikasno zaustavlja rast bakterije Helicobacter pylori.

I sam med deluje protivupalno, tako da njegovim konzumiranjem smirujete želudac i pomažete celokupnom probavnom traktu. Medicinska gljiva reishi deluje antivirusno i antibakterijsko sredstvo, za smanjenje psihičke napetosti i razdražljivosti, za redukovanje posledica stresa i kod poremećaja spavanja. Iz njenog dejstva se vidi da otklanja uzroke želučanih problema vezane za psihičku napetost i učestalost stresa. Coprinus sadrži veliki procenat kalcijuma, kalijuma, gvožđa, magnezijuma, cinka, mali procenat natrijuma, 20 slobodnih amino kiselina a takodje je dokazano da Coprinus pečurke sadrže i proteine i preko 50% polisaharida koji su sa medicinskog aspekta najznačajniji sastojak lekovitih gljiva, pored toga sadrži i 8 esencijalnih amino kiselina koje ljudsko telo ne može da samo proizvede. Zbog svog sastava upotrebljava sa da se spreči slepilo, aputaciju nogu, slabljenje i prestanak rada bubrega, potpomaže varenje i poboljsava apetit. Komponente ploda brusnice sprečavaju prijanjanje Helicobacter pylori na zid želudačne sluznice. Bakterija H. pylori je izazivač čira na želucu. Brusnica sadrži i moćne antioksidanse, koji štite ćelije organizma od oštećenja. Antioksidansi osim toga pomažu i pri prevenciji određenih faktora koji podstiču nastanak kardiovaskularne bolesti. Hipurična kiselina, koja se takođe nalazi u brusnicama, predstavlja prirodni antibiotik, tako da se brusnicama pridodaju ne samo antibakterijska, već i antifungalna (protiv gljivica) svojstva. O lekovitosti pelina već se zna preko 2000 godina, jer su ga još rimljani intezivno koristili u svojoj medicini. Pelin je vrlo gorkog ukusa. Izvanredno je sredstvo za čišćenje krvi i jačanje želuca. Upotrebljava se u lečenju loše probave, nadimanja, slabog apetita, podrigavanja, žgaravice, glista, bolesti jetre, slezene, bubrega, žutice, groznice, grušanja krvi, mokraćnog mehura, vodene bolesti i osipa. Osim toga, mnogo-široka lekovita svojstva pelina povoljno utiču na celokupni organizam.

Zašto je Medofit prirodni lek delotvorniji od ostalih preparata ?

ŽELUDAC I PROBAVNI TRAKT-prirodni lek za želudac napravljen je kombinacijom pčelinjih proizvoda, lekovitog bilja i medicinskih gljiva, uspešno deluje na uravnoteženost rada želuca i creva i blagonaklono deluje na sluzokožu želuca. Posle terapije od 6 meseci u potpunosti se normalizuje rad želuca, nivoa kiseline i uspostavlja ravnoteža oštećene crevne flore. Mešanjem meda, lekovitog bilja i medicinskih gljiva čini dejstvo preparata ŽELUDAC I PROBAVNI TRAKT – prirodni lek za želudac, delotvornijim, nego kada bi se,svi ovi sastojci koristili odvojeno,svaki posebno. Lekovitost našeg prirodnog leka je u tome, kada se pomešaju medicinske gljive u prahu i lekobilje sa medom, lekovite supstance iz lekobilja i medicinskih gljiva se vežu za šećere u medu koji te lekovite supstance nosi kroz krvotok do obolelog organa, a same lekovite supstance iz medicinskih gljiva i lekovitog bilja NEMAJU DRUGI NAČIN STIĆI NA CILJANO MESTO U ORGANIZMU !

ZAŠTO NAS BOLI ŽELUDAC, I NEKOLIKO SAVETA KAKO MOŽETE PREVENTIVNO DELOVATI

Stres, žvakaće gume, laktoza i namirnice koje u sebi sadrže gluten, poput pšenice ili raži, neki su od razloga zbog kojih mnogi imaju problema sa želucem.

Bolovi u stomaku i želucu u poslednje vreme muči sve više ljudi. Glavni razlog su stres, nezdrava ishrana, alkohol, kafa i boravak u zagušljivim prostorijama i sedeći način života. Da bismo izbegli ove bolove, dovoljno je da se pridržavate zdravog režima ishrane i da više šetate. Izbegavanjem laktoze, namirnica s glutenom, poput raži i pšenice, žvakaćih guma ili voća kao što su banane i jabuke, možete da pomognete sebi i proredite probleme s želucem.

GERB

Gorušica koja se javlja tri do četiri puta nedeljno mogla bi da upućuje na gastrezofagealnu refluksnu bolest (GERB), prilikom koje se kiselina iz želuca vraća u jednjak. Ova hronična bolest nije opasna, i simptomi mogu da se ublaže uz određenu prehrambenu samokontrolu. Treba izbegavati citrusno voće (limun, pomorandža, mandarina i grejp), paradajz, jako začinjenu hranu, kafu, čokoladu i vino. Dobrodošli su žitarice, povrće i voće.

Stres

Stresni način života definitivno je najveća pretnja ravnoteži organizma. U trenucima psihičke napetosti hormoni stresa dodatno podstiču normalne kontrakcije želuca i debelog creva, što izaziva pojavu grčeva. Propratna pojava stresa je i loša ishrana bogata mašću i siromašna vlaknima, karakteristično za svu industrijsku hranu( hrana koju kupujete u prodavnicama i marketima), što opet izaziva zatvor i nadutost. Kada znate da vas očekuje stresan dan, pripremite nekoliko manjih obroka, ali gledajte da su namirnice u tim obrocima što je više moguće organskog porekla, a kafu zamenite čajem.

Fruktoza

Nutricionisti i lekari kao obavezan sastojak svake zdrave ishrane navode puno voća i povrća. Ali, ako ste osetljivi na fruktozu (voćni šećer), voće je u zoni opreza. Breskve i kajsije su poželjne, ali unos banana i jabuka koje sadrže visoki udeo fruktoze potrebno je smanjiti na najmanju moguću meru. Umesto isključivo voćnog obroka, zdravije je voće rasporediti tokom celog dana.

Žvakaća guma

Uzrok nadutosti može da bude i često posezanje za žvakaćom gumom. Iako je mnogima upravo to delotvorna metoda protiv konzumiranja grickalica, na taj se način u želudac unosi i puno vazduha, koji dovodi do nadimanja. Mnoge žvakaće gume bez šećera sadrže sorbitol i aspartam, veštački zaslađivač koji u količinima većim od dopuštene izaziva nadimanje. Vremenom potpuno izbacite žvakaće gume iz upotrebe.

Laktoza

Uzroci problema s želucem ponekad leže u laktozi, mlečnom šećeru koji se nalazi u mleku, sladoledu i siru. Ako to i jeste slučaj, ne znači da se mlečnih proizvoda treba u potpunosti odreći. Jogurt sadrži enzime koji pomažu u varenju laktoze, dok ih tvrdi sir nema u velikoj meri. Isto tako, organizam možete da „naučite“ na laktozu tako što ćete tri ili četiri nedelje nekoliko puta dnevno popiti malu količinu mleka. Ako je problem ozbiljniji, pa laktozu treba obavezno izbegavati, raznim suplementima nadoknađuje se njen smanjeni unos.

Gluten

Osim na mlečne proizvode i voćni šećer, možemo da budemo osetljivi i na gluten. Gluten je belančevina žitarica koja se nalazi u pšenici, raži, a manjim delom u ječmu i zobi. Osetljivost na gluten genetski je uslovljena, te zahteva disciplinovane prehrambene navike o kojima je potrebno konsultovati se s nutricionistom. Radnje zdrave hrane nude sve više proizvoda bez glutena, tako da odricanja i ne moraju da budu tako drastična kako bi na prvi pogled moglo da se čini.

Рецензије

Још нема коментара.

Be the first to review “Prirodni lek za želudac”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *