holesterol-prirodan-lek

Prirodni lek za visok holesterol

€15.00

Врста . Tag: .

Опис Производа

Prirodni preparat namenjen osobama koje imaju zdravstvene probleme sa jetrom, povišenim nivoom masnoća, triglicerida i holesterola u krvi.

Ako ste osoba koja oseća sledeće simptome, onda je ovo idealan preparat za Vas:

Visok nivo holesterola u krvi nema očiglednih simptoma, ali predstavlja ozbiljan faktor rizika za druge bolesti koje imaju prepoznatljive simptome, uključujući anginu pektoris, aterosklerozu, srčane bolesti, visok pritisak, moždani udar i druge.

  • meke, žućkaste kožne izrasline ili oštećenja mogu ukazivati na genetsku predodređenost nesposobnosti organizma da normalno prerađuje holesterol i trigliceride.
  • gojaznost i dijabetes mogu biti tesno povezani s visokim nivoom holesterola.
  • impotencija može biti posljedica toga što su arterije zahvaćene prevelikom količinom holesterola.

Nudimo Vam 100% prirodan preparat, ciljano izbalansiranog sastava, koji u sebi sadrži med, propolis, matičnu mleč, medicinske gljive (CORDYCEPS, SHIITAKE) i lekovito bilje ( alfalfa, artičoka i kurkuma) koji pomešani zajedno sinergijski deluju na regenaraciju jetre i samim tim čišćenju krvnih sudova od viška masnoće, triglicerida i lošeg holesterola (LDL). Uzimanje meda ima pozitivnu ulogu u regulisanju sinteze holesterola. Ustanovljeno je da osobe treće životne dobi imaju prosječno 245 mg/ dl krvi ( 6,35 mMol/ l), tj. iznad granične vrijednosti za ukupni holesterol, a osobe iste dobi, koje dnevno uzimaju do 100 g meda, oko 195 mg/ dl ( 5 mMol/l krvi). Četiri izuzetne studije su demonstrirale da Cordyceps sinensis utiče na smanjenje nivoa ukupnog holesterola za 10 – 21%, triglicerida za 9 – 26% i u isto vreme povećava nivo “dobrog” holesterola za 27 – 30%.

-povećava sposobnost stvaranja krvnih ćelija i njihovu funkciju

-pospešuje reparaciju DNK

-poboljšava funkcije jetre, naročito kod hepatitisa i subhronične ciroze jetre. Klinička istraživanja kod 33 pacijenta sa hepatitisom “B” pokazala su 71,9% poboljšanja prilikom izvođenja “Thymol turbidity” testa, sledeća je bila grupa od 8 pacijenata sa cirozom jetre kod kojih je došlo do 78,6% poboljšanja izmerenih “SGPT” testom.Oba ova testa su enzimski testovi koji pokazuju funkciju jetre. Shiitake su se pokazale kao idealan prirodan lek za visok holesterol. Previsok nivo holesterola prvenstveno onoga niske gustoće, uzrokuje slepljivanje krvnih zrnaca, odnosno povećanu viskoznost ( lepljivost) krvi, a u 30-tim godinama života zidovi naših krvnih sudova postaju manje rastezljive. To dovodi do slepljivanja krvnih zrnaca, a sa smanjenom elastičnošću žila smanjuje se i protok krvi, a time i “ispiranje” ugrušaka.

Što je još gore, ugrušci se još lakše lepe za zidove arterija kada smo pod stresom, a u tome još pomaže prehrana bogata masnoćama, naučna su istraživanja potvrdila popularno shvaćanje narodne medicine dalekoistočnih naroda da je gljiva shiitake takva hrana koja “aktivira krvotok” i sprečava i leči “izliv krvi u mozak”. Ne samo shiitake, nego i neke druge vrste lekovitih gljiva, sadrže eritadenin, grifolin, visoko nezasićene masne kiseline, derivate nekih ganoderičnih kiselina, neutralna detergent-vlakna i hitinska vlakna, koji u znatnoj meri snižavaju odnosno održavaju normalnu nivo masnoća (holesterola, triglicerida i fosfolipida) u krvi. Alfalfa (Medicago Sativa) je hranljiva biljka bogata vitaminima i mineralima naročito gvožđem, kalcijumom, kalijumom, magnezijumom i vitaminom K. Sadrži velike količine hlorofila, beta-karotina i vitamina E, i amino kiseline L-kanavanin, koje pokazuju anti-bakterijske, anti-virusne i anti-tumorske aktivnosti. Alfalfa snižava nivo holesterola i pospešuje apsorpciju proteina, kalcijuma i drugih hranljivih sastojaka. Smatra se da upravo pojačano stvaranje i lučenje žuči izazvanoartičokom potiče prirodnu probavu namirnica bogatih masnoćama. Dokazano je da smanjuje nivo povišenog holesterola i triglicerida u krvi, a za to su zadužena dva procesa koje podstiče artičoka:

- pojačana razgradnja holesterola u žučne kiseline i time njegovo uklanjanje putem žučovoda

- pojačani reverzni transport holesterola, odnosno izbacivanje viška holesterola iz organizma putem probavnog sistema

Oba ova procesa predstavljaju prirodni mehanizam smanjenja povišenog holesterola u krvi, za razliku od nekih lekova koji blokiraju sintezu holesterola (poput statina). Artičoku zato nazivaju ubica holesterola.

Savremena naučna istraživanja, ukazuju na snažnu antioksidantsku i antiinflamatornu aktivnostkurkumina, čiji se mehanizmi delovanja odražavaju na zdravlje debelog creva, imaju neuroprotektivno dejstvo i pružaju jaku potporu zdravlju kardiovaskularnog sistema. Neke od naučnih studija ukazuju da ekstrakt kurkume može da kontroliše zapaljenske tokove kod raznih inflamatornih oboljenja (rak, ateroskleroza, artritis, osteoporoza), kao i na njegovo antikancerogeno dejstvo. Zahvaljujući antiinflamatornom i antioksidantskom efektu, kurkumin kod zapaljenskih oboljenja ima dejstvo da smanji rizik od nastajanja visokog nivoa holesterola i predupredi nastajanje kamena u žuči.

 

Zašto je naš prirodni lek delotvorniji od ostalih preparata ?

VISOK HOLESTEROL – prirodni lek za visok holesterol napravljen je kombinacijom pčelinjih proizvoda, lekovitog bilja i medicinskih gljiva, uspešno deluje na uravnoteženost rada jetre i normalizuje odnos dobrog (HDL) i lošeg (LDL) holesterola. Posle terapije od 6 meseci u potpunosti regeneriše jetru i normalizuje njen rad i normalizuje količinu masti, triglicerida i holesterola u krvotoku. Mešanjem meda, lekovitog bilja i medicinskih gljiva čini dejstvo preparata VISOK HOLESTEROL-prirodni lek za visok holesterol, delotvornijim, nego kada bi se,svi ovi sastojci koristili odvojeno,svaki posebno. Lekovitost našeg prirodnog leka je u tome, kada se pomešaju medicinske gljive u prahu i lekobilje sa medom, lekovite supstance iz lekobilja i medicinskih gljiva se vežu za šećere u medu koji te lekovite supstance nosi kroz krvotok do obolelog organa, a same lekovite supstance iz medicinskih gljiva i lekovitog bilja NEMAJU DRUGI NAČIN STIĆI NA CILJANO MESTO U ORGANIZMU !

 

4 vrste namirnica koje vam pomažu u smanjivanje holesterola

1. Ovsene pahuljice, ovsene mekinje i hrana bogata vlaknima

Ovsene pahuljice i ovsene mekinje, sadrže rastvorljiva vlakna koja se u organizmu ne vare, ali koja poseduju veliku sposobnost upijanja hranljive kaše u stomaku. Time se dobar deo holesterola unet hranom vezuje za vlakna i kasnije izbacuje iz organizma zbog nesvarljivosti vlakana i na taj način se smanjuje apsorpcija holesterola u organizmu. Smanjuje se unos holesterola u krvotok i snižava koncentracija lošeg LDL holesterola u organizmu.

Rastvorljiva vlakna se nalaze i u ječmu, pasulju, jabukama, kruškama i šljivama.

2. Riba i omega-3 masne kiseline

Preporučujemo konzumiranje ribe jer riba sadrži visok nivo omega-3 masnih kiselina, koje povoljno utiču na visok krvni pritisak i smanjuju rizik od infarkta i stvaranja krvnog ugruška ili tromba.

Savetujemo da na meniju barem dva puta nedeljno bude servirana riba. Najveću koncentraciju omega-3 masnih kiselina sadrže sledeće vrste riba:

Skuša, rečna pastrmka, haringa, sardina, tuna i losos

Ukoliko ne volite ribu, omega-3 masne kiseline se mogu naći i u hrani kao što su ulje od semena lana.

3. Orah, badem i ostalo koštičavo voće

Orah, badem i ostalo koštičavo voće smanjuju nivo holesterola u krvi.

Orah je naročito bogat poli-nezasićenim masnim kiselinama koje održavaju krvne sudove u zdravom stanju.

Konzumiranjem dnevno otprilike jedne šake (~ 40 grama) koštičavog voća, kao što su orah, badem, lešnik, kikiriki, hikori orah, pistaćo značajno se smanjuje rizik od srčanih oboljenja. Samo nemojte posoljavati ili šećeriti vaše voće.

4. Maslinovo ulje

Maslinovo ulje sadrži moćan miks antioksidanata koji smanjuju loš LDL holesterol, a pri tom ne smanjuju dobar HDL holesterol.

Preporučujemo dnevno da u organizam uneste dve kašike (~ 20 grama) maslinovog ulja. Kako bi se maslinovo ulje upotrebljavalo u dijeti, moguće je koristiti ga u pripremi povrća, dodati ga u marinadu ili mešati sa sirćetom u salati.

Ako u ishrani koristite ekstra devičansko maslinovo ulje (extra-vergine), tada su efekti na smanjenje nivoa lošeg LDL holesterola u organizmu još veći. Devičansko maslinovo ulje označava maslinovo ulje koje je manje obrađeno te stoga sadrži više antioksidanata koji su zdravi za srce.

Neophodne promene u ishrani

Da bi se ostvario pozitivan učinak, gore pomenutim namirnicama na smanjivanje nivoa holesterola, neophodno je promeniti i neke navike u ishrani i životnom stilu.

Pre svega, trebalo bi smanjiti unos zasićenih masti i trans masti.

Trans masti koje se nalaze u margarinu, kupovnim kolačima, krekerima i sličnim grickalicama, naročito nepovoljno utiču na nivo holesterola u organizmu tako što povišavaju nivo lošeg LDL holesterola, a snižavaju nivo dobrog HDL holesterola.

Рецензије

Још нема рецензија.

Be the first to review “Prirodni lek za visok holesterol”

Odricanje od odgovornosti: Sajt Cajeviza.com je informativnog karaktera i nije zamena za lekarske preglede i dijagnoze.
Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.