Čaj protiv alergija

Loading..

Alergija je nepravilno funkcionisanje imunog sistema, ispoljava se kao burna reakcija organizma na neke stvari iz prirodnog okruženja. Najčešći simptomi alergije su: kijanje, zapušen nos, curenje iz nosa kao i crvenilo očiju. Ukoliko želite da izbegnete alergiju, najbolje da izbegavate alergene koji je izazivaju. Ukoliko već niste izbegli pročitajte recepte protiv alergije ispod.

Caj protiv alergije: Pola litra borovnice staviti u bocu od dva litra, i na to naliti litar jakog, zdravog, prirodnog vina i pustiti 24 sata da odstoji. Nakon toga doliti pola litra komove rakije i tri kašike šećera u prahu, zatim sve dobro promešati. Svakog jutra i večeri po 5-6 zrna borovnice požvakati i progutati sa čašicom vina. To se ponavlja tri dana. Dva dana ne uzimati, zatim opet tri dana uzimati.

Tako pripremljen lek ublažuje glavobolju, bistri razum, osvežava telo, leči vrtoglavicu. U pola kila voska lagano dodavati 2 kg meda i dobro umešati pa time, 2 puta dnevno, kao melem, u zavoju, lečiti kožne čireve.

Uopšteno, protiv kožnih bolesti uzeti jednu supenu kašiku lanenog semena, 3 šolje vode, 2/3 šolje fino iseckanog ili samlevenog belog luka, pola šolje meda i 1/4 šolje limunovog soka. Kuvati seme lana dok voda ne ispari na pola, skloniti sa vatre, dodati luk i med pa promešati. Ohladiti i dodati sok od limuna. Odrasli uzimaju 1 supenu kašiku, a deca 1-2 supene kašike.

 
Loading..

Оставите одговор

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.