Home Razno Čudesni napitak sa đumbirom, kurkumom i papričicom za razne probleme

Čudesni napitak sa đumbirom, kurkumom i papričicom za razne probleme

3135
0
djumbir kurkuma ilustracija.
djumbir, kurkuma lekovita svojstva

Kao što većina ljudi zna, đumbir ima veoma lekovita svojstva kao što su: lečenje i prevencija raka, uklanjanje mučnine, smanjuje bol i upale, koristi se protiv gorušice, glavobolje i za smanjenje menstrualnih problema, a takođe je i jak detoksikant. Sa druge strane imamo i lekovita svojstva kurkume, a to su: prirodni je antiseptik i antibakterijski agens, pomaže kod raka prostate, čisti jetru, može sprečiti i usporiti napredovanje Alchajmerove bolesti, pomaže u regulisanju metabolizma masti i time reguliše telesnu težinu, u Kineskoj medicini se koristi kao tretman protiv depresije, pomaže kod artritisa i utiče na brže zarastanje rana.

Treći sastojak je aleva paprika koja pomaže kod prehlade i gripa tako što razbija sluz i olakšava disanje, ima antigljivična svojstva, ublažava alergije, stimuliše digestivni trakt podstičući protok enzima i želudačne kiseline, sprečava stvaranje krvnih ugrušaka, normalizuje krvni pritisak.

Kombinacija ova tri prirodna sastojka uz dodatak limuna i meda predstavlja jak udarac za sve bolesti, bakterije i viruse. Probajte i osetite poboljšanje.

Sastojci:

– koren đumbira veličine oko 5 cm

– 2 kašičice kurkume u prahu ili koren veličine kao đumbirov

– četvrtina kašičice aleve paprike ili na vrh kašičice

– 3 limuna za ceđenje

– kašika prirodnog meda ili po vašem izboru

– 2 litra vode

Uputustvo za spremanje

Pripremiti veliki bokal i u njega stavite izrendani đumbir sve zajedno sa sokom koji pusti, a zatim dodajte kurkurmu, alevu papriku, sok od tri limuna i sve to prelijte sa 2 litra vode. Promešajte drvenom kašikom i dodajte med po ukusu. Ova mešavina treba da odstoji 10 minuta i onda se može koristiti. Pomenuta količina je dovoljna za 5 dana upotrebe, čuvati u frižideru.  Samo da napomenemo da je ovaj napitak ljutkast ali je vrlo zdrav kao što smo već napomenuli pa vam to neće predstavljati problem.