Home Viral Ispovest Srđana iz Kragujevca: Osetio sam malaksalost, a kada sam otišao u...

Ispovest Srđana iz Kragujevca: Osetio sam malaksalost, a kada sam otišao u bolnicu dali su mi ove lekove

839
0

– Prvo sam osetio malaksalost, a potom temperaturu koja me je lomila, nisam mogao da gledam niti da sedim, rasla je iz dana u dan, i tako šest dana dok me nisu primili u Topoli u Domu zdravlja. Dali su mi  infuziju i diklofen inekciju, tad mi je bilo bolje ali preko noći ponovo sam dobio temperaturu koja jednostavno lomi sve u meni, nisam mogao da gledam na oči. Imao sam upalu pluća, otežano disanje, temperatura varira od 37 do 39,4 – objasnio je pacijent Srđan Tošić.

Ovaj čovek koji se oči u oči susreo sa zarazom, ističe da je imunitet najvažniji faktor i da od njegove jačine zavisi kako će se organizam izboriti.

– Ovde većina pacijenata kašlje, ja nisam kašljao. Izgubio sam  miris i ukus, od pre par dana sam počeo da jedem i osećam. Dobijamo vitamine i neki lek protiv malarije. Kako dani prolaze, sve je lakše – rekao je Srđan.

Njegova supruga i sin su u kućnoj izolaciji u Topoli, Tošić virus nije preneo nikome i to je kako kaže najveća sreća.

– Srećom na poslu su svi zdravi, supruga i sin takođe i najsrećniji sam zbog toga. Bitno je da nikome nisam preneo virus. Moji su u strogoj izolaciji, ljudi im donesu do vrata hranu i sve što im treba, daju račun, supruga plati, dezifikuje i unese u dom – rekao je Srđan.

Tošić poručuje građanima Srbije da se čuvaju jer je virus opasan:

Slušajte savete stručnih ljudi, ne pričaju uzalud da sedimo kod kuće i da budemo strpljivi, sve će proći. Čuvajte se…- poručuje Srđan.

On je iskazao zahvalnost svima koji su ga podržavali prethodnih dana za vreme bolničkog lečenja.