Home Razno Maska za lice od jogurta i limuna

Maska za lice od jogurta i limuna

2176
0
maska za lice od limuna i jogurta ilustracija.

Domaća maska od jogurta i limuna je jednostavan način da vaša koža bude čista, nežna, vlažna, sa ujednačenim tonom, bez bubuljica i mitisera.

Zašto je limun dobar za kožu?

Sok od limuna smanjuje pojavu starosnih pega i fleka od akni. Limun sadrži alfa-hidroksi kiseline (AHA) i vitamin C, dve supstance sa lekovitim svojstvima za Vašu kožu. Alfa-hidroksi kiseline i limunov sok služe za uklanjanje mrtve kože i izbleđuju pege. Vitamin C stimuliše proizvodnju kolagena. Limun pomaže i da se ton kože ujednači i poboljšava elastičnost, što sprečava pojavu bora i opuštanje kože. Limun je odličan prirodni eksfolijant koji služi za otklanjanje mrtvih ćelija kako bi nova koža mogla da diše. Takođe je jedan od najpopularnijih sredstava za izbeljivanje kože.

Sa druge strane, jogurt čini da vaša koža izgleda čvršće i čisti pore. Jogurt sadrži mlečnu kiselinu koja deluje kao prirodni piling za dubinsko čišćenje kože i pomaže kod uklanjanja fleka na licu. Takođe, jogurt čini vašu kožu nežnijom i podmlađuje je. I jogurt, kao i limun, poseduje svojstva za izbeljivanje kože.

Kako da napravite masku?

Pomešajte 2 kašike jogurta i pola kašičice soka od limuna. Nanesite masku i ostavite da deluje najmanje 20 minuta. Nakon toga temeljno isperite vodom. Nemojte se izlagati suncu minimum sat vremena nakon ispiranja maske, jer će koža biti osetljiva. Za najbolje rezultate masku nanesite uveče pred spavanje, jednom nedeljno.