Home Viral MUČE VAS GASOVI I NADUTOST: Jedite ovu biljku svaki dan i imat...

MUČE VAS GASOVI I NADUTOST: Jedite ovu biljku svaki dan i imat ćete zdrav stomak

1275
0

Većina ljudi ima roblem nadutosti i gasova. Neprijatni grčevi u želucu i uznemirena crijeva javljaju se uglavnom kao posljedica nedovoljnog žvakanja hrane, kada se unosi više vazduha nego što je potrebno. Takođe, na pojavu ovog problema utiču i ugljeni hidrati, kao i laktoza iz određenih namirnica poput mleka, kupusa i nekih vrsta žitarica.

j3

Hrana je glavni uzročnik nadimanja, a neke se namirnice smatraju prirodnim proizvođačima gasova: vrući hljeb, voće, povrće, (naročito pasulj, kupus, karfiol, boranija i grašak), mliječni proizvodi i gazirana pića.

j5

Navedene namirnice sadrže puno ugljenih hidrata koje organizam ne može u potpunosti da svari, te dolazi do pojave gasova. Vještački zaslađivač — sorbitol ima osobinu da stvara gasove.

j1

Stomak se najčešće nadima zbog hrane koja se teško vari, ali može biti znak i da se u telu razvija opasna bolest, poput karcinoma. Ako često osjećate nadimanje stomaka, treba obavezno da posjetite ljekara, a mnogi stručnjaci za lječenje ove tegobe preporučuju biljku koju skoro svako ima u kuhinji