Home Viral Od sutra ujutro kreće isplata – konačno stiže novac na račune građana:...

Od sutra ujutro kreće isplata – konačno stiže novac na račune građana: Evo ko će ga sve sutra dobiti

10553
0

Od sutra ujutro kreće isplata – konačno stiže novac na račune građana – Razmatra se mogućnost da se socijalna pomoć korisnicima starijim od 65 godina isplaćuje na kućnu adresu.

 

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević najavio je danas da će u ponedeljak biti isplaćen dečiji i roditeljski dodatak i naveo da se razmatra mogućnost da se socijalna pomoć korisnicima starijim od 65 godina isplaćuje na kućnu adresu.

– U ponedeljak će biti isplaćen dečiji i roditeljski dodatak i tako će biti svakog sledećeg meseca, obezbeđena su finansijska sredstva za sve naknade koje isplaćuje Ministarstvo – rekao je Ðorđević za TV Prva.

On je kazao da se razmatra mogućnost isplate novčane socijalne pomoći korisnicima starijima od 65 na kućnu adresu i da će u ponedeljak o tome razgovarati sa predstavnicima „Pošte Srbije”” kako bi se izbegle situacije kao u Kikindi, žarištu koronavirusa u Srbiji, gde je u petak veliki broj građana stajao u redu ispred pošte da bi podigli socijalnu pomoć.

– Verovatno su se uplašili da će pošta biti zatvorena ili da neće biti prevoza… Ali,od ponedeljka ćemo razmotriti drugačiji način isplate -naglasio je Ðorđević.

Dodao je da će svim korisnicima automatski biti produženi zahtevi za produženje socijalne pomoći dok traje vanredno stanje, budući da šalterske službe ne rade

Upitan o situaciji u gerontološkim centrima, ministar je kazao da je ””stanje normalno””, da nema zaraženih koronavirusom i da je u petak isporučeno 65.000 maski za korisnike centara u celoj Srbiji.

– Danas očekujemo isporuku sredstava za dezinfekciju podova i prostorija, a od ponedlja će biti još češće isporuke – naveo je Ðorđević.