Home Razno Prirodni lekovi za podočnjake, umorne i crvene oči

Prirodni lekovi za podočnjake, umorne i crvene oči

586
0
podocnjaci i umorne oci.

Ljudi najčešće umaraju oči dugotrajnim gledanjem televizije, radom na komjuteru ili čitanjem u lošim svetlosnim uslovima.

Evo nekoliko načina da ublažite podočnjake, crvenilo očiju i da ih odmorite.

1. Crvene oči: ako su vam oči samo nadražene zbog nespavanja, dugog gledanja u monitor računara ili boravka u prostoriji sa mnogo duvanskog dima, dovoljno je da stavite tople obloge od lipovog čaja.

2. Za umorne oči 1: u litar vode potopite 40 grama ružinih latica i ostavite da odstoje. Možete koristiti i uvele latice potopljene u vrelu, jer imaju isto dejstvo.

3. Za umorne oči 2: skuvajte čaj od ruzmarina, procedite, sipajte u posudu za led i zaledite. Uzmite nekoliko kockica leda od ruzmarina i pomešajte sa 2-3 kašike punomasnog mleka. Natopite vatu i držite desetak minuta na kapcima.

4. Za podočnjake: izrendajte krastavac, iscedite vodu i stavite na pamučne krpice pa zatim na oči. Može da se koristi i krompir umesto krastavca.

5. Čaj od kamilice u filter kesicama brzo je rešenje za vaše podočnjake. Skuvajte čaj u vodi, zatim vrećice ostavite u frižideru i hladne ih nanesite na oči. Ovo treba raditi češće da bi videli poboljšanja.