Home Razno Prirodno izbeljivanje zuba

Prirodno izbeljivanje zuba

1778
0
prirodno izbeljivanje zuba ilustracija.

Da bi ste imali bele zube i blistav osmeh ne morate plaćati skupe tretmane kod zubara ili neke druge metode. Pročitajte savete za besplatno i prirodno izbeljivanje zuba u kućnoj varijanti.

Lovor i pomorandža

Da bi vam zubi bili belji operite ih sa mešavinom lovorovog lista i sušene kore pomorandže. Stavite u posudu u istoj proporciji suv, mleveni lovorov list i mlevenu sušenu koru pomorandže i dodajte malo vode.
Dobijenu smesu stavite na zube i ostavite da deluje tri do četiri minuta. Nakon toga zube operite pastom. Takođe, zube možete trljati korom od pomorandže.
Pomešajte kašičicu sode, malo soli i nekoliko kapi jabukovog sirćeta i tom mešavinom operite zube.
Ovaj postupak ponovite maksimalno dva do tri puta mesečno, nikako više!
Jagode
Izgnječite jagode i sa njima istrljajte zube pa ih nakon toga operite pastom da ih ne bi oštetila kiselina i šećer iz jagoda.
Pored toga što pomaže u izbeljivanju zuba, jabukovo sirće takođe ubija štetne bakterije u ustima.
U čašu vode stavite kašičicu sirćeta i njime isperite usta, a zatim zube operite pastom. Ovu metodu možete ponavljati svakog dana.
Limun i soda
U posudu stavite četvrtinu  šoljice sode bikarbone i sok od pola limuna. Dobijenu smesu stavite na zube i ostavite da deluje tri minuta, ali nikako ne duže da ne biste oštetili zubnu gleđ. Zatim operite zube pastom, a postupak ponovite maksimum jednom nedeljno.