Recept protiv Ešerihije Koli

Ešerihija koli često izaziva upale mokraćnih kanala, koje mogu da pređu u hronične ukoliko se ne leče pravilno.

Poznato je da je ešerihija koli “normalan” stanovnik debelog creva. Tu locirana, čak je i korisna, jer sprečava razmnožavanje raznih drugih patogenih bakterija. Osim toga, učestvuje u razlaganju šećera, kao i u metabolizmu vitamina K i B kompleksa.

Međutim, ako se pojavi na drugim lokacijama, naročito u mokraćnim kanalima, ešerihija koli često izaziva upale, koje mogu da pređu u hronične ukoliko se ne leče pravilno.

Simptomi urinarne infekcije mogu biti vrlo blagi, ukoliko se zdravstveno stanje ne pogorša i bolest proširi. Dakle, infekcija može da postoji a da nema vidljivih simptoma. Ponekad može da se javi drhtavica, iscrpljenost i prisustvo bola kada se ne mokri. Žene obično osećaju neugodan pritisak iznad pubične kosti, a muškarci imaju osećaj punoće u predelu analnog otvora. Često se događa da postoji jak nagon za mokrenjem, a događa se da se vrlo mala količina urina eliminiše napolje. A ako se infekcija prenese na bubrege, osim bolova može da se ispolji gađenje i povraćanje.

Recept protiv ešerihije koli:

Potrebno je: 

– 100 g korena peršuna

– 100 g celog limuna

– 100 g meda

– 100 g maslinovog ulja

1. Limun treba dobro oprati. Najbolje je koristiti domaći limun, koji nije hemijski tretiran. Ukoliko limun kupujete u prodavnici, zbog pesticida, bilo bi dobro da pre njegove upotrebe, ostavite limun da stoji par sati u hladnoj vodi u koju ste dodali malo sode bikarbone;

2. Sve sastojke stavite u blender i izmiksujte. Ako nemate blender, limun možete iseckati i u mašini za mlevenje mesa. Dobićete kašastu masu koju možete staviti u teglu. Čuvajte je u frižideru;

3. Konzumirajte tri puta dnevno jelovnu kašiku, pola sata pre jela ili jedan sat posle jela. Ovo je količina za 7 dana.

4. Istovremeno pijte mnogo čaja ili neke druge tečnosti, minimun dva litra svakodnevno.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *