Lek za kamen u žuči (žučnoj kesi)

Loading..
hajducka trava

Evo nekih recepata za lečenje kamena u žuči:

1. Kašika usitnjenog božjeg drvca (Artemisia abrotanum) kuva se 3-5 minuta u 30g belog vina. Piti 3-4 puta dnevno po malu kafenu šoljicu tako dugo dok kamenci ne izađu.
2. kašiku usitnjene poljske preslice stavimo u 300 g vode i kuvamo 2-3 minuta. (Prethodno neka se u toj vodi kvasi jedan sat.) Uzima se 3-4 puta dnevno po malu šoljicu. Preslica je izvanredno dobra i za bolesne mokraćne organe, naročito ako se voda u bešici zatvara. Pije se do potpunog ozdravljenja.3. Koren belog sleza (usitnjen) kuva se – 2 kašike u pola litre zdravog belog vina – 5 minuta. Pije se svaki sat – dva po 2-3 gutljaja.
4. Pola litre slatkog vina kuva se 5 minuta s osminom maslinovog ulja. Tu količinu treba piti svako jutro na prazan stomak 4-5 dana bez preskakanja. Treba leći pola sata na levu i pola sata na desnu stranu.
5. Koprive žare suve – 2 kašike usitnjeno staviti u pola litra mleka i kuvati dok provri, ocediti i piti više puta dnevno po malu šoljicu.
6. U pola litra belog vina stavimo 2 kašike suvog bršljanovog lišća da stoji bar 24 sata. Uzima se kašičica triput dnevno posle jela.

7. Pomešati po 25 g hajdučke trave (list i cvet) rosopasa,aniša, smilja, nana i sene. Uzeti 1 kašičicu te smese i preliti sa 2 decilitra vrele vode.

Ostaviti poklopljeno 2—3 sata. Odliti i piti nakon jela 3 puta na dan.

 

 
Loading..

3 Responses

  1. Nada каже:

    Molim Vas, koji je lat naziv za Božje Drvce…hvala

  2. Nada каже:

    Hvala na odgovoru, imam je u vrtu…očito ne bez razloga…tu je, a ja je i ne primječujem…kupila sam je pod nazivom Cola strauch u Njemačkoj, jer stvarno ima miris na Colu…

Оставите одговор

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.