Home Viral SRBIJA U SUZAMA, UPRAVO SU JAVILI DA JE ON UMRO OD KORONA...

SRBIJA U SUZAMA, UPRAVO SU JAVILI DA JE ON UMRO OD KORONA VIRUSA: Velika tuga, sve se desilo sinoć

1657
0

Sinoć su ljekari Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju izgubili bitku za život Saše Seferovića, koji je bio glavni tehničar i jedan od najstarijih anestetičara u Kliničkom centru Niš. Čovjek koji je bio i učitelj i duhovni otac većini mladih sestara sa klinike, a i neko od koga su učili mladi ljekari koji su dolazili na specijalizaciju.

Iako su se na klinici za anesteziju trudili da svog najstarijeg anestetičara poštede odlaska u kovid objekte, prvenstveno zbog njegovih godina i propratnih bolesti, on nije mario za to, bio je logistički centar klinike, organizovao je opremanje i rad intenzivnih nega u kovid objektima. Bio je veliki i častan čovek, njegov gubitak je nenadoknadiv, ali ćemo se svi, i lekari i anestetičari i sestre intenzivnih nega, zbog uspomena na njega i zbog svih ostalih teško obolelih pacijenata, boriti do kraja – rekao je za “Blic” direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju prof. dr Radmilo Janković.

108120904-1070351306695842-7333542730449891243-n

foto: RAS Srbija

Janković navodi da je Seferović do posljednjeg radnog dana bio na prvoj liniji bitke sa kovidom. U znak poštovanja prema preminulom kolegi na Fejsbuk stranici Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju njegova fotogafija postavljena je za profilnu.

Seferović je drugi radnik Kliničkog centra u Nišu koji je preminuo od posledivca korona virusa. Pre njega bitku sa opakim virusom izgubio je i direktor Urgentnog centra, dr Miodrag Lazić, ujedno poznati ratni hirurg, piše portal “Blic.rs”.