Home Razno Srebrna koloidna voda, prirodni antibiotik, lekovita svojstva

Srebrna koloidna voda, prirodni antibiotik, lekovita svojstva

576
0
srebrna voda ilustracija.
lekovita svojstva srebrne vode

Za lekovito i isceliteljsko dejstvo srebrne koloidne vode se znalo od davnina. Danas, srebrna koloidna voda ulazi ponovo u upotrebu, kao pomoćni, mineralni dodatak ljudskoj ishrani na osnovu poznatih osobina srebra. Koloidna srebrna voda se koristi u prevenciji i lečenju bakterijskih, virusnih i gljivičnih infekcija, kao prirodni antibiotik i imunostimulator. Sa druge strane, srebrna voda u svom koloidnom obliku podmlađuje organizam i održava njegovo dobro zdravstveno stanje.

Priča o srebrnoj vodi kroz istoriju čovečanstva

Stare civilizacije, Rim, Egipat, Grčka su kao medicinsko sredstvo koristili srebro, u obliku srebro nitrata, za lečenje raznh bolesti, prvenstveno stanja sa infekcijama, gde je bilo potrebno zaustaviti njeno širenje.
Kasnije, na dvorovima se upotrebljavalo srebrno posuđe i pribor za jelo, jer se znalo za ” isceliteljsko” svojstvo srebra. U vreme kuge, kolere i drugih zaraznih bolesti, bili su zaštićeni sami oni koji su se koristili srebrnim escajgom, a to je bila aristrokratija.
I kod Srba se koristilo srebrno posuđe i pribor na dvoru cara Dušana. Srebrni pehar i srebrna kašičica se primenjuju u pravoslavnom obredu pričešća. Prisustvo srebra u čaši i kašičici deluje antibakterijski i dezinfekciono, pa s toga i ne čudi pojava pričešća mnogo ljudi sa jednom kašičicom. Ikona presvete Bogorodice Trojeručice ima ”treću ruku” koja je srebrna, jer se srebru dodeljuju isceliteljske moći.
Sa pojavom penicilina, prvog antibiotika, 1934. godine, srebro pada u zaborav, i primat u lečenju bakterijskih infekcija, preuzima novi fabrički napravljen antibiotik.
Tokom poslednjih dvadeset godina, srebro i srebrna koloidna voda se vraćaju u primenu. Danas se srebrna koloidna voda koristi u Rusiji u vojnoj hirurgiji i za lečenje infekcija, artritisa, astme i bronhitisa, gnojnih procesa po koži i slično.
Zbog dobro poznatih antibakterijskih svojstava srebrne vode, ona se široko primenjuju kod kosmonauta, mornara u podmornicama i u drugim specifičnim delatnostima.

Uloga srebra u ljudskom organizmu

Srebro je mikroelement, koji je kao i ostali mikroelementi potreban normalnom funkcionisanju ćelija i metaboličkih procesa. Mikroelement je pojam koji označava nešto što je neophodno i što se mora unositi u organizam, najčešće putem hrane. Hrana koja sadrži srebro je kupus, krastavac, mada su to male količine srebra, koje se tokom procesa resorpcije u tankom crevu još više razgrade,pri čemu mala količina srebra dospeva kroz cirkulaciju do ćelija.

Ispitavanjem sadržaja srebra u tkivima, pronađeno je prisustvo od 0,02 mg na 100 gr suve materije. To znači da je neophodno unošenje srebra na dnevnom nivou, kako bi organi koji sadrže najviše srebra ( veliki mozak, nervne ćelije, endokrine žlezde, oko, koštani sistem ) bili stalno obskrbljeni sa ovim mikroelementom.

Uloga srebra u organizmu se odnosi na jačanje imunog sistema, čime utiče na bakterijske i virusne infekcije, sprečavajući njihov nastanak i širenje. Pored antibakterijskog i antivirusnog delovanja, koloidna srebrna voda štiti organizam od delovanja mnogih faktora koji ga slabe i mogu dovesti do bolesti, pa čak i pojave raka.

Zbog toga je za nadoknadu dnevnih potreba organizma za srebrom, potrebno koristiti koloidnu srebrnu vodu, gde je aktivno srebro rastvoreno u dejonizovanoj vodi.

Šta je koloidna srebrna voda ?

Koloidna srebrna voda je tečnost, koja je slična vodi, sa blagim metalnim ukusom. U srebrnoj vodi su čestice srebra veoma male ( 0,001 mikron ). Prisutnost koloidnih čestica srebra u srebrnoj vodi je 5 ppm ( milioniti deo ) što će reći da se u milion čestica vode, nalazi 5 čestica srebra.

Koloidne čestice srebra su jako male, nemaju specifičnu težinu, ne talože se na dnu i ne stvaraju zamućenje. One ostaju raspoređene po površini tečnosti.

Prednost srebrne koloidne vode je u tome, što su sve ćelije i telesne tečnosti živih bića u koloidnom stanju. Sama srebrna voda je koloidnog sastava, i zbog toga čestice srebra iz srebrne vode mogu nesmetano da prolaze kroz ćelijsku membranu i da ulaze u unutrašnjost ćelije. Sa ovim efektom permeabilnosti kroz membranu, srebrna voda deluje antibakterijski i antivirusno, jer ulaskom u unutrašnjost ćelije, delujući kao katalizator, ona blokira enzime bakterija, virusa, gljivica. Time što im onemogućava ishranu i kiseonik, srebrna voda uništava sve mikrobe koji su prisutni u organizmu.

Čestice srebra ne oštećuju ćelije, već nakon završene aktivnosti, napuštaju telo u roku od 24 sata, preko bubrega. Za razliku od čestica srebra u koloidnom rastvoru, antibiotici i drugi lekovi, deluju ciljano, farmakološki, ali zbog svoje kristalne strukture, nemaju potpunu moć ulaska u ćeliju. Time se smanjuje efektivna moć delovanja ovakvih lekova na mikroorganizme. Druga negativna strana antibiotika, a pozitivna strana srebrne vode je rezistencija bakterija na antibiotike. Toga kod korišćenja srebrne vode nema, jer je dokazano da srebro ubija čak preko 650 vrsta patogena. Klasični lekovi se resorbuju u crevnom traktu, gde posledično uništavaju i dobre bakterije. Kod srebrne vode te pojave nema, čak se smatra da su dobre bakterije velikim delom zaštićene i ne bivaju uništene od strane čestica koloidnog srebra.
Srebro u obliku koloida je potpuno neškodljivo za ljudski organizam, a uz to deluje i regenerativno na jetru, mozak, kosti, meka tkiva. Organizmu daje snagu i čuva ga od delovanja negativnih uticaja, koji ga mogu oslabiti.

Lekovita svojstva srebrne vode

Brojne su bolesti kod kojih se uspešno i sa rezultatima primenjuje srebrna koloidna voda. Sledi spisak bolesti i drugih patoloških stanja, kod kojih srebrna voda pomaže.

Gastrointestinalni trakt – upala slepog creva, difterija, dijareja, infekcije sa E.coli, gastritis, loše varenje, paraziti, Salmoneloza, stomačni grip, tifus, neprijatan zadah iz usta
Respiratorni trakt – polenska alergija, upala pluća i plućne maramice, kijavica, upala sinusa, TBC, upala krajnika, virusne infekcije, grip, paradentoza, upala desni, karijes
Urinarni trakt i genitalni trakt– infekcija mokraćne bešike, kandida, gljivične infekcije, infekcije sa E.coli i Pseudomonas, uvećanje i infekcija prostate, gonoreja, herpes
Promene na koži – alergije, akne, čirevi, seboreja, vitiligo, opekotine, rane, povrede, bradavice, infekcije kože, psorijaza, gnojni ekcemi, perut
Oči i uši – bakterijske i virusne infekcije oka, Menijereva bolest uha
Bakterijske, virusne i gljivične infekcije, trovanje krvi, Lajmska bolest, Malarija, Mononukleoza, reuma i artritis

Načini korišćenja srebro koloidne vode

Da bi ste držali mikroorganizme što dalje od vas, primenjujte srebrnu vodu svaki dan, preventivno. Time se održava dobar imuni odgovor, i organizam je zaštićen od infekcija i bolesti.

Napomena: kod primene srebrne koloidne vode, nemojte koristiti metalne kašičice, već isključivo plastične ili staklene. Ovo se radi zbog kontaka srebra sa metalom, i taloženjem srebra na metalnu kašičicu, koja bi posle izvesnog vremena postala metalna kašičica sa srebrnim sjajem. Odvlačenjem srebra na drugu stranu – manje srebra iz srebrne vode odlazi u organizam. Iz tog razloga se koriste staklene ili plastične kašike, jer su neutralne prema srebru.

Ukoliko srebrnu vodu koristite preventivno, odnosno nemate neku infekciju ili organsku bolest, dovoljno je svakodnevno uzeti po 40-60ml srebrne vode 3-4 puta dnevno, na prazan stomak. Drugi način primene je da se srebrna voda u toj količini stavi pod jezik, drži 5 sekundi, i još dodatnih 10 sekundi grgoće u ustima i grlu, a onda se proguta. Ukoliko postoji infekcija, uzima se 80-150ml srebrne vode dnevno.

Primenom ”ispiranja usta ” sa srebrnom vodom, usled redovne primene, primetiće se da su zubi beli, čisti, čvrsti i jaki. Nema lošeg zadaha iz usta, a delovanjem srebra na gornji deo respiratornog trakta, organizam će biti zaštićen od ulaznih virusnih i bakterijskih respiratornih infekcija i gripa.

1. Kožna oboljenja i infekcije kožeekcemi, rane, opekotine, bradavice, čirevi, apcesi, psorijaza, alergija, herpes, akne se mogu tretirati spolja sa srebrnom vodom. Dovoljno je direktno na promene na koži naneti tri puta dnevno srebrnu koloidnu vodu. Nakon toga, zaviti promenjeno mesto na koži sa gazom ili zavojem. Srebro iz srebrne vode će delovati na uzročnike koji su doveli do promena na koži, sprečiće dalju infekciju kože i pomoći u bržem zaceljivanju rana.

Akne, bubuljice na licu će se brzo povući ako se tretiraju sa srebrnom vodom tri puta dnevno. Isti je slučaj i način primene kod seboreje. Ukoliko imate suvu kožu glave, perut, dovoljno je da u raspršivač ubacite srebrnu vodu i isprskate kosu i kožu glave, jednom dnevno. Osim delovanja na perut, srebrna voda podstiče rast kose.

Gljivična oboljenja stopala, pojačano znojenje stopala se mogu tretirati sa srebrnom vodom ujutru i uveče.

Nakon ujeda insekata, ili depilacije može se naneti srebrna voda na dotična mesta i videće se povlačenje crvenila, iritacije i svraba kod ujeda insekata.

Napomena : kod spoljne primene srebrne vode na kožu, ne koristiti prethodno ni nakon primene srebrne vode, nikakve kreme za ruke i telo, dezinfekciona sredstva, parfeme i meleme. U ovom slučaju dolazi do interakcije srebra sa materijama iz kozmetičkih sredstava, pa se mogu stvoriti i kompleksna toksična jedinjenja. Najbolje je kozmetička sredstva upotrebiti nakon sat vremena od primene srebrne vode. Pre upotrebe srebrne vode na kožu, promenjena mesta koja se žele tretirati, moraju se oprati i posušiti.

2.Respiratorne infekcije – uključujući i bronhitis, astmu, kijavicu, polensku kijavicu, sinusitis, mogu se uspešno sanirati sa srebrnom vodom. U ovom slučaju srebrna voda se koristi kao inhalacija ( u inhalator staviti koloidnu srebrnu vodu, prsnuti par puta u usta i duboko udahnuti ). Ne zagrevati srebrnu vodu pre upotrebe !

Kod upale nosne sluzokože, zapušenog nosa, sinusa, srebrnu vodu treba koristiti u obliku kapi za nos. Dovoljno je tri puta dnevno, nakapati po dve kapi srebrne vode u svaku nozdrvu, ušmrknuti duboko i progutati je. Istovetna je primena i kod upale uha, samo se kapi od srebrne vode stavljaju u obolelo uvo.

3. Akutne infekcije – koristiti 3 kašike srebrne vode na svaka 2 sata. Uzimati srebrnu vodu sve dok se ne uvidi povlačenje simptoma akutne bolesti. Čak i nakon nestanka simptoma, nastavite sa preventivnom primenom srebrne vode, tako što ćete uzimati 1 kašičicu četiri puta dnevno.

4. Hronične infekcije – u slučaju težih stanja ili dugotrajnih bolesti, ne treba pribegavati kratkoročnom i brzom rešenju. U ovom slučaju neophodno je uzimati srebrnu vodu u gutljajima ( 1 gutljaj na svaka 2-3 sata ).

Rizici i neželjena dejstva u korišćenju srebrne vode

Već smo spomenuli da srebro nema toksični efekat na organizam, ne akumulira se u organizmu, već se izlučuje iz njega, da ima mogućnost da ulazi u ćelije i sprovodi svoju antimikrobnu aktivnost. Srebro nije teški metal, ne stvara alergiju, niti dovodi do bolesnih stanja, kao ni mutacije ćelija. Ne optećuje vitalne organe, kao što su jetra, bubrezi, srce i mozak. Organizam ne stvara naviku i zavisnost od srebra. Nema mogućnosti predoziranja srebrne vode, kao ni farmakološke interakcije sa lekovima.

Da bi došlo do predoziranja srebrnom vodom, potrebno je popiti najmanje 600 litara srebrne vode, da bi se pojavila takozvana arginija, pojava prebojavanja kože u srebrnu boju sa sjajem.

Postoje individualni slučajevi izvesnih promena u prvom kontaktu sa srebrnom vodom. Naime, tokom prve upotrebe srebrne vode, naročito posle trećeg dana od uzimanja, može doći do pojave ” Herkshajmerovog efekta ” i simptoma koji su vrlo slični gripu. To nije ništa alarmantno, već je potrebno da se pije nešto više destilovane vode u tom periodu i simptomi brzo nestaju.
Ovakva pojava je moguća kod stanja kada je organizam iscrpljen, sa slabim imunim statusom, recimo kod Lajmske bolesti, sifilisa, dizenterije. Usled antimikrobnog delovanja srebra, dolazi do brzog raspadanja bakterija i njihovog izlučivanja iz organizma, preko bubrega. Ovi simptomi se ne javljaju kod drugih bakterijskih infekcija.

Ostala neželjena dejstva, međusobna interkacija sa lekovima ili bilo kakvi sporedni efekti, kod primene srebrne vode ne postoje.

Iz svega ovoga se vidi da je primena srebrne koloidne vode, kao pomoćno lekovito sredstvo, sasvim bezbedna u lečenju pojedinih bolesti i infekcija u organizmu.

*Kako prepoznati pravu od lažne srebrne vode? Prava i kvalitetna koloidna srebrna voda je bezbojna,bistra, bez taloga i ima blag metalni ukus. Čak i tokom skladištenja na tamnom mestu, neće doći do pojave taloženja. Svaka druga srebrna voda koja sadrži talog, krupne čestice, zamućena je, nije prava srebrna koloidna voda.

* Gde kupiti srebrnu koloidnu vodu? U apotekama i prodavnicama zdrave hrane, u originalnom pakovanju proizvođača.