Home Viral ZATVORENE GRANICE! Iz Srbije se može samo u OVE TRI ZEMLJE!

ZATVORENE GRANICE! Iz Srbije se može samo u OVE TRI ZEMLJE!

891
0

Prva je to učinila Mađarska, koja je u ponoć suspendovala raniju odluku o slobodnom ulasku srpskih državljana na svoju teritoriju. Građani Srbije ubuduće mogu u ovu susjednu državu samo uz obavezan četrnaestodnevni karantin ili ako dobiju dva negativna PCR testa za pet dana u karantinu!

Od 27 zemalja Evropske unije, državljani naše zemlje, za sada, mogu slobodno, bez ikakvih uslova, da uđu samo u Bugarsku, Francusku, Luksemburg, Holandiju, Španiju i Švedsku.

Međutim, juče je Savjet EU preporučio svim svojim članicama da na spisak nepoželjnih stave državljane Srbije. Evropske države se još nisu pojedinačno izjasnile o Srbiji.

Srbi u svoju omiljenu letnju destinaciju – Grčku u najboljem slučaju mogu tek od 1. avgusta, ali su šanse za to sve manje. I Austrija se pridružila zemljama u koje je ulazak srpskim državljanima do daljeg zabranjen.

Vazduhoplovne vlasti u Beču zabranile su od sutra sve komercijalne letove sa aerodroma u Beogradu, Nišu i Kraljevu (vidi okvir). Prema podacima Ministarstva spoljnih poslova, naši državljani, zaključno sa jučerašnjim datumom, trenutno bez bilo kakvih ograničenja mogu da putuju u svega 13 zemalja u svijetu.

(Informer.rs)