Home Razno Zeleni čaj za bubuljice, akne i mitisere

Zeleni čaj za bubuljice, akne i mitisere

1283
0
zeleni čaj ilustracija.
zeleni caj za akne

Pored već poznatih lekovitih svojstava zelenog čaja, nove studije su pokazale da je zeleni čaj dobar kao i prirodni lek za akne. Zeleni čaj deluje antibakterijski na vašu kožu i ne isušuje je. Kako zeleni čaj deluje protiv akni? Zeleni čaj je bogat polifenolima i antioksidansima. Ove supstance privlače toksine na površinu, smanjuju upalu i neutrališu bakterije koje izazivaju pojavu akni. Takođe smanjuju pojavu masnoće na koži, sprečavaju pojavu mitisera i bubuljica i isušuju več prisutne bubuljice.

Recepti protiv akni sa zelenim čajem

Da biste napravili losion sa zelenim čajem protiv akni, na 4 šoljice vode stavite 3 kesice čaja. Ostavite da odstoji 20 minuta. Na područje zahvaćeno aknama nanesite losion pamučnom vatom ili isprskajte bočicom sa raspršivačem. Ovaj losion se može koristiti za sve tipove kože.

Druga opcija je da napravite mini parno kupatilo sa zelenim čajem. Nekoliko kesica čaja ubacite u šerpu sa ključalom vodom. Glavu postavite iznad šerpe i pokrijte je peškirom tako da sva para dopre do lica. Ne približavajte lice skroz ka šerpi da vas para ne opeče. Pustite da para prodre u pore na licu. Ovaj metod je dobar i za mitisere.

Zeleni čaj takođe može pomoći u borbi protiv akni čak i ako ga samo pijete. Dakle, možete piti šolju zelenog čaja svaki dan, i nakon ispijanja kesicom čaja pređite preko lica kružnim pokretima.

Zeleni čaj i jabukovo sirće

Takođe možete pomešati kašiku jabukovog sirćeta i šolju zelenog čaja za još delotvorniji losion protiv akni. Jabukovo sirće otklanja bubuljice i mitisere i dovodi u ravnotežu pH vrednost kože, što je od suštinskog značaja za održavanje zdravlja kože. Ovaj losion možete koristiti dva puta nedeljno, ili jednom nedeljno ukoliko vam je koža suva ili osetljiva.