Home Razno Zeolit lekovita svojstva

Zeolit lekovita svojstva

1992
0
zeolit.
zeolit kao lek

Zeolit je mineral koji  vrlo efikasno deluje u borbi protiv slobodnih radikala i koji utiče na jačanje imuniteta.
Brojna naučna istraživanja potvrđuju da je ovaj mineral najjači antioksidans, odnosno da čisti organizam od toksina.

Zeoliti su silikatni minerali koje se nalaze u vulkanskim stenama koje su nastale taloženjem gasova i pare u okeanima. Postoji više od 200 vrsta zeolita. Za ljudsku upotrebu se koristi klinoptilolit jer je najčistiji i najefikasniji. Ovaj mineral nije škodljiv, što je dokazano hemijskim i toksikološkim analizama.

Zeolit kao lek

Zašto je Zeolit tako koristan mineral za ljudsku upotrebu?

Zeolit pod mikroskopom izgleda kao kavez i jedan je od retkih minerala koji ima negativan naboj. Prilikom kontakta sa pozitivno nabijenim toksicnim česticama deluje kao magnet tako što ih privlaci, a zatim kao sundjer ih upija u svoju resštkastu strukturu.

Kako deluje na organizam i lekovitost?

Čestice zeolita dospevaju do tankog creva gde prodiru u limfoidno tkivo, gde dolaze u kontakt sa imunim sistemom i menjaju ga. Dokazano je da može da aktivira ili deaktivira T i D limfocite. Nasuprot tome, kod autoimunih bolesti zeolit se vezuje za T-limfocite, koje prepoznaje kao antigene. To dovodi do izrazito jake imunološke reakcije, pri čemu dolazi do razaranja T-limfocita.

Utiče na uništavanje slobodnih radikala na mestu oštećenja ćelije, zeolit jonskom izmenom dovodi magnezijum, kalcijum i druge minerale od kojih je sagrađen, čime sprečava dalje oštećenje ćelije.

Antitumorski efekat poznato je da protein kinaza dovodi do razaranja DNK molekula, do mutacije gena i stvaranja malignih ćelija. Zeolit prepoznaje protein kinazu, inhibira je, sprečavajući dalje stvaranje malignih ćelija.

Kožne bolesti, dermatitis, psorijazu, seboreju, herpes povoljno utiče i na pomenuta kožna oboljenja.

Zeolit poboljšava opšte zdravlje i imunitet, uklanja umor, suzbija i smanjuje rast tumora uz bolju podnošljivost zračne i hemioterapije, reguliše nivo šećera i masnoće u krvi, sprečava razvoj arterioskleroze, reguliše povišen krvni pritisak, sprečava komplikacije dijabetesa, dovodi do gubitka mučnine, nadutosti kod zapaljenja i ciroze jetre, deluje gastroprotektivno, smanjuje bol, ukočenost i poboljšava pokretljivost zglobova. Zeolit takodje apsorbuje radioaktivnost.

Gde se kupuje Zeolit, cena?

Zeolit se može kupiti u prahu ili kapsulama. Savetujemo da kupujete Zeolit koji ima sertifikat za ljudsku upotrebu.

Ovaj mineral možete kupiti u apotekama, a postoji i veći broj internet sajtova koji vrše prodaju ovog minerala. Uputstvo za upotrebu dolazi uz kupljen proizvod. Naš sajt ne prodaje ovaj mineral, a na internet pretraživaču možete naći prodavce unošenjem reči zeolit prodaja.